Miskakis

Health

Health therapy & colors

Όταν το σώμα χαλαρώνει η ψυχολογία αλλάζει, μας τονώνει, μας γεμίζει ενέργεια και όλο αυτό συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Χρωμοθεραπεία

Ήδη στις μέρες μας η χρήση των χρωμάτων έχει αντικαταστήσει σε κάποιες περιπτώσεις εκείνη των φαρμάκων. Η χρωματοθεραπεία, λοιπόν, περιλαμβάνεται στο κλάδο της λεγόμενης “χρωματικής ιατρικής” ως συμπληρωματική θεραπευτική αγωγή. Είναι μία εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή σας, γιατί όπως υποστήριζε και ο Γκαίτε “τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν, όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά και να μας ξυπνήσουν συγκινήσεις και συναισθήματα”.

Κόκκινο:
Ενεργοποιεί τις πέντε αισθήσεις, διώχνει τη νωθρότητα, δημιουργεί διάθεση για δράση και επικοινωνία. Αυξάνει τη ζωτικότητα, τη σεξουαλική δραστηριότητα στον άνδρα, τον καρδιακό ρυθμό και τονώνει το κυκλοφορικό.

Πορτοκαλί:
Κινητοποιεί την υπάρχουσα ενέργεια και τον φυσικό δυναμισμό. Καταπολεμά την κόπωση, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, ισχυροποιεί τη θέληση και τον αυτοέλεγχο.

Κίτρινο:
Διεγείρει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες, καταπολεμά τη μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και αυτοκριτική. Οι Γιαπωνέζοι το θεωρούν έδρα των συναισθημάτων και το λένε “χαρά”, εξ’ ου και το “χαρακίρι”.

Πράσινο:
Βοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, ενεργοποιεί την ανάπλαση των μυών και των ιστών. Δημιουργεί αρμονία στο σώμα και στο πνεύμα, χαλαρώνει, λειτουργεί καταπραϋντικά.

Γαλάζιο:
Ηρεμεί, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψεων αποφάσεων.

Μπλε – λουλακί:
Καθαρίζει το νου και την ψυχή, εξουδετερώνει τις αρνητικές σκέψεις, εκμηδενίζει το φόβο, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα.

Μοβ:
Ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό, δημιουργεί τη διάθεση για κοινωνικότητα, αυξάνει τη σεξουαλικότητα της γυναίκας.

Ιώδες – μενεξεδί:
Βοηθάει την όραση και την ακοή, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα, εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα, προλαμβάνει τις παθήσεις των πνευμόνων.

Υδροθεραπεία

Το νερό όταν “εφαρμόζεται” στο σώμα μας με συγκεκριμένο τρόπο και θερμοκρασία, μας βοηθά να ξεπεράσουμε κοινές ενοχλήσεις. Οι ενοχλήσεις αυτές μπορεί να είναι η ατονία, το πρήξιμο των ποδιών, ο πονοκέφαλος. Μας ανακουφίζει από προβλήματα που προκαλούν χρόνιες καταστάσεις, όπως το στρες, η οστεοπόρωση, οι ίλιγγοι και η κακή φλεβική λειτουργία.
Η υδροθεραπεία επιτυγχάνεται με ειδικά jet που προσαρμόζονται στην μπανιέρα σε συγκεκριμένες θέσεις έτσι ώστε να καλύπτουν κατά την λειτουργία τους τα περισσότερα και ευαίσθητα μέρη του σώματος μας.

Οζονοθεραπεία

Σύστημα απολύμανσης του νερού με όζον Ο3.
Η οζονοθεραπεία προσφέροντας στιγμές απόλαυσης, ξεκούρασης, αναζωογόνησης, υγείας και ομορφιάς, είναι το αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης του ελεύθερου οξυγόνου μέσα στο νερό μιας μπανιέρας με σύστημα υδρομασάζ.
Το οξυγόνο έχει μία ευεργετική επίδραση στην περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος, η οποία συνδυάζεται με την οξυγόνωση του δέρματος, προσφέροντας μία απαλή απολέπιση του σώματος. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία του σώματός μας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται βαθύς καθαρισμός του δέρματος και των πόρων του, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι το όζον αποτελεί βασικό τρόπο απολύμανσης του νερού από χλώριο, μύκητες, ιούς και διάφορες τοξικές ουσίες, χαρίζοντας ένα απολαυστικό και υγιές μπάνιο.

Αρωματοθεραπεία

Πολύτιμο μυστικό ομορφιάς και ευεξίας.
Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί φυσικές μεθόδους, ώστε οι θαυμαστές ιδιότητες των αγνών υλικών της φύσης και των αιθέριων ελαίων, να γίνουν προσιτές και χρήσιμες στο σύγχρονο άνθρωπο. Τα αιθέρια έλαια ενισχύουν και βελτιώνουν τη φυσική μας κατάσταση ενώ παράλληλα επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση. Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, αφού διαπερνούν ταχύτατα του πόρους του δέρματός μας, επιδρώντας με τον πλέον επιθυμητό τρόπο στα συστήματα του σώματός μας (ανοσοποιητικό, πεπτικό, νευρικό, ενδοκρινικό, γεννητικό, ουροποιητικό). Η αρωματοθεραπεία δεν είναι καινούργια μέθοδος, απλά τώρα “ξανανακαλύπτεται”.